Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Φρουτένιο Σνακ..γιαμ γιαμ!

Δεν υπάρχει άτομο που δεν είναι λάτρης και δεν καταναλώνει αρκετές ποσότητες φρούτων ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι ποικιλίες είναι πολλές και οι τιμές πιο λογικές λόγω εποχής.

Για αυτό και εγώ σήμερα με αφορμή το άρθρο που διάβασα στο ftiaxto.gr Υγιεινό φρουτένιο σνάκ για το σχολείο  θα σας συμβούλευα να δοκιμάστε να φτιάξετε τα Αμερικάνικα Fruit Roll-Ups που είμαι σίγουρη ότι θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους και θα ζητήσουν να τα ξαναφτίαξετε! Είναι μια πιο παιχνιδιάρικη φρουτένια απόλαυση..

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι φρούτα. Φρέσκα, αποξηραμένα ή ακόμα και κατεψυγμένα. Για αρχή ζεσταίνετε τα φρούτα σε ένα κατσαρολάκι ώστε να μαλακώσουν και να γίνουν πουρές.Στην συνέχεια  απλώστε τον πουρέ σε λαδόκολλα και βάλτε τον στον φούρνο στην πιο χαμηλή θερμοκρασία για 5 ώρες με την πόρτα μισάνοιχτη. Η ιδέα είναι να αποξηράνετε τον πουρέ και όχι να τον ψήσετε. Το σνακ είναι έτοιμο όταν ο πουρές δεν κολλάει πια στα χέρια σου. Τον κόβετε σε λωρίδες και τον τυλίγεται σε λαδόκολλα όταν είναι ακόμη ζεστό. Όταν κρυώσει είναι έτοιμος να το απολαύσετε...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου