Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Κούκλες Μπούστα για Αξεσουάρ!

Πάντα έβρισκα ενδιαφέρον τις κούκλες μπούστο που τις χρησιμοποιούσες για να βάζεις τα διάφορα αξεσουάρ σου επάνω και ήθελα να αποκτήσω μια τέτοια. Τις έβρισκα εντυπωσιακές και ιδιαίτερα μαγευτικές για τις στολιζείς με κολλίε,φουλάρια ή ακόμα και μπερέδες ή καπέλα..

Μια μέρα που χάζευα στα διάφορα σαιτ δημιουργίας έπεσα επάνω στην καλύτερη ιδέα κατασκευής μίας τέτοιας κούκλας...και σας προτείνω να τολμήσετε να την φτιάξετε και σεις!

Για αρχή θα πάρετε μια παλιά σας μπλούζα με λαιμό και θα κόψετε και θα ράψετε τα μανίκια απο μέσα καθώς και το τέλος της μπλούζας ώστε να του δώσετε ένα καλούπι.
Στη συνέχεια θα παραγεμίζετε το εσωτερικό της μπλούζα με σελίδες από περιοδικά και εφημερίδες μέχρι επάνω.
Όταν τελειώσετε το γέμισμα, με τη βοήθεια χαρτοταινίας θα δώσετε το σχήμα που θέλετε στη μέση και μετά σε ολόκληρη την μπλούζα και το πρώτο στάδιο για την κούκλα μας είναι έτοιμο.
Στην συνέχεια για το δεύτερο στάδιο της κατασκευής θα πρέπει να καλύψετε με λωρίδες από εφημερίδα βουτηγμένες στην ατλακόλ (τεχνική παπίε πασε) την κούκλα σας και να την αφήσετε να στεγνώσει καλά για ένα 24ώρο.
Όταν η κούκλα σας θα είναι αρκετά σκληρή την άλλη μέρα θα μπορέσετε προχωρήσετε στο τρίτο και τελευταίο στάδιο και να βάψετε με σπρέι (πιστεύω ότι θα δώσει καλύτερο αποτέλεσμα) ή και με μπογιά.
 
Στην δική μου κατασκευή για την κούκλα μπούστο προτίμησα να της φτίαξω και κεφάλι (μεγάλη μάζα απο εφηρίδες βουτιγμένες στην κόλλα) για να δείχνει πιο αληθινή και πιο λαμπερή για να την βάλω στο δωμάτιο μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου