Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Πίτσα απο τα χεράκια σου!

Τώρα που μπήκε για τα καλα ο χειμώνας,πιστεύω ότι ήρθε ο καιρός να βολευόμαστε αναπαυτικά στο καναπέ μας..να νοικιάσουμε dvd και να τρώμε τι καλύτερο από πίτσα με καλή παρέα...

Όμως δεν χρειάζεται να ξοδευόμαστε μια και οι καιροί είναι δύσκολοι, για αυτό σας προτείνω να σπαταλήσετε κοντά μία μίση ώρα στην κουζίνα σας και να φτιάξετε εσείς την πίτσα σας όπως σας αρέσει με λιγότερα έξοδα και φυσικά με πιο πολλά και αγνά υλικά αφού θα τα έχετε αγοράσει εσείς!

Πρέπει να τονίσω φυσικά ότι η πρόταση για την συνταγή της πίτσας είναι της αγαπημένης μου αδερφούλας, η οποία όποτε πάω σπίτι της με εφοδιάζει με ταπεράκια για να τα πάρω μαζί μου και την ευχαριστώ πολύ!!

 
Υλικά για την Ζύμη:
500 γραμμ. περίπου αλεύρι δυνατό
350 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 πρέζα ζάχαρη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1½ κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. αποξηραμένα βότανα (ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι) προαιρετικά
 
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο (και τα βότανα προαιρετικά). Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε 5΄-10΄ να αφρίσει η επιφάνεια και στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με κουτάλι. Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύει με την προσθήκη του αλευριού, τη μαζεύουμε σε μπάλα με το χέρι. Την αδειάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 5΄-10΄ μέχρι να γίνει μπάλα. Λαδώνουμε ελαφρά ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου μία ώρα σε ζεστό μέρος. Αφού ανέβει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια αν θέλουμε και φτιάχνουμε 2 πίτσες. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με κυκλικές κινήσεις με την παλάμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και όταν φτάσει στο επιθυμητό μέγεθος το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
 
Υλικά για την πίτσα της εικόνας:
Τομάτα κομμένη σε κύβους
Πιπεριές πράσινες(η οτιδήποτε χρώματος) κομμένες σε πολύ λεπτές ροδέλες
Μανιτάρια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
Τυρί κίτρινο τριμμένο
Γαλοπούλα σε φέτες
Λίγες φέτες Μπέικον
 

Τοποθετούμε το ταψί για ψήσιμο σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να δούμε ότι έχει λιώσει παντού το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου