Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Σπιτικά Scrub..απο σένα για σένα!

Όλοι γνωρίζουμε ότι η απολέπιση τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και στην ανανέωση της επιδερμίδας. Ώστε να επιτρέπει στις ενυδατικές κρέμες να διεισδύσουν καλύτερα στο δέρμα και να το βοηθήσουν. Η απολέπιση είναι σημαντική για την υγεία του δέρματος μας και θα πρέπει να γίνεται με συνεπεία και προσοχή.

Όμως ποιος είναι ο λόγος να χαλάτε αρκετά χρήματα για κάτι που μπορείτε να επιτύχετε στο ντους σας χρησιμοποιώντας ένα scrub σώματος?

Αρχικά χρησιμοποιήστε μικρά πετσετάκια για την απολέπιση τόσο στο πρόσωπό όσο και στο σώμα σας.

Η σωστή απολέπιση λοιπόν γίνεται ως εξής:

Αρχικά απλώστε λάδι στο σώμα σας. Ύστερα πάρτε την μικρή πετσέτα και βουρτσίστε μαλακά με λίγη πίεση το δέρμα σας. Μετά μπείτε στο ντους και πάρτε ζάχαρη ή αλάτι και τρίψτε το στο σώμα σας ξεκινώντας από τα πόδια κάνοντας ένα απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις.
Αφού τελειώσει η απολέπιση ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.

Συνταγές για Scrub

* Τρίβετε καλά δύο αμύγδαλα και τα αναμειγνύεται με 1 κουτ. χυμό λεμονιού και 1 κουτ. μέλι. Απλώνετε στο πρόσωπό σας το μείγμα και κάνετε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις.

* Για απολέπιση σώματος μπορείτε να αναμείξετε ελαιόλαδο, αιθέρια έλαια με το άρωμα που επιθυμείτε και αλάτι. Μισή κούπα λάδι, 1/2 κούπα αλάτι και μερικές σταγόνες ελαίων είναι αρκετή ποσότητα. Tο απλώνετε σε όλο σας το σώμα με επιμονή στα γόνατα, τις φτέρνες και τους αγκώνες. Tο απομακρύνετε με κρύο νερό.

* Αναμειγνύεται 1 κουτ. ροδόνερο και 1 κουτ. τριμμένο αμύγδαλο. Πλένετε το πρόσωπό σας με το καθαριστικό που συνηθίζετε, το σκουπίζετε και απλώνετε το απολεπιστικό αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και των χειλιών. Ξεπλένετε με άφθονο κρύο νερό.

* Αναμειγνύεται 1 κουτ. μέλι και 1/2 κουτ. ζάχαρη. Πλένετε το πρόσωπό σας και απλώνετε το μείγμα αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Το αφήνετε για 5 λεπτά και ξεπλένεται με κρύο νερό κάνοντας απαλό μασάζ. Tο μείγμα λειτουργεί ως καθαριστικό, αλλά και ενυδατικό πίλινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου