Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Σπιτικά Γλειφιτζούρια..


Τα γλειφιτζούρια αποτελούν την αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων. Δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να μην έχει φάει ένα στην ζωή του. Για το γιο μου αποτελεί την αγαπημένη λιχουδιά μόλις επισκεφτούμε την αγαπημένη του αλυσίδα παιχνιδιών. Μόλις φτάσουμε πρώτα θα περάσουμε από την διάδρομο με τις λιχουδιές για την μαμά και το παιδί και μετά κάνουμε τα ψώνια μας. Έτσι έκατσα και βρήκα την συνταγή να τα κάνω μόνη μου χωρίς συντηρητικά..ελπίζω να δοκιμάσετε και σεις να τα φτιάξετε. Άσε που είναι και μια οικονομική συμβουλή για παιδικά πάρτι.

Υλικά (για 20 μεσαία κομμάτια) 
200 γρ. γλυκόζη
200 γρ. νερό
500 γρ. ζάχαρη
χρώματα ζαχαροπλαστικής 
καλαμάκια για γλειφιτζούρια ή για σουβλάκια 

Εκτέλεση
Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε το νερό και τη γλυκόζη και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει χωρίς να ανακατεύουμε. Αν έχουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, παρακολουθούμε πότε η θερμοκρασία της καραμέλας θα φτάσει στους 150C συνήθως στα 20 λεπτά είναι έτοιμο.
Σε μια επιφάνεια σιλικόνης ή λαδόκολλα ρίχνουμε με μια κουτάλα μικρή ποσότητα από την καραμέλα, η οποία από μόνη της απλώνεται και παίρνει στρογγυλό σχήμα. Το μέγεθος εξαρτάται από την ποσότητα που θα ρίξουμε.
Όσο τα γλειφιτζούρια είναι ακόμα ζεστά, μπορούμε να κολλήσουμε στην επιφάνεια τους καραμελάκια, ζαχαρωμένα λουλούδια κλπ. Πριν προλάβει να κρυώσει η καραμέλα, πιέζουμε στο κέντρο της καλαμάκια για γλειφιτζούρι.
Αν θέλουμε να φτιάξουμε χρωματιστά σχέδια στα γλειφιτζούρια, μπορούμε να μη ρίξουμε εξαρχής χρώμα σε όλη την καραμέλα, αλλά να τη μοιράσουμε, αμέσως μόλις βράσει, σε δύο ή  τρία κατσαρολάκια και στο καθένα να προσθέσουμε μερικές σταγόνες από τα χρώματα της αρεσκείας μας. 
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και να στεγνώσουν και με ένα μαχαίρι τα ξεκολλάμε προσεκτικά από τη λαδόκολλα. Τα τυλίγουμε με σελοφάν το οποίο κλείνουμε, για να μην πάρουν υγρασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου