Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Σπιτικά ντόνατς...

Τα ντόνατς ήταν πιο διαδεδομένα στην Αμερική όμως τώρα έχουν κλέψει την καρδιά μικρών και μεγάλων παγκοσμίως. Είναι ένα γλύκισμα που φτιάχνεται σχετικά γρήγορα, εύκολα και το αποτέλεσμα του μια πεντανόστιμη λιχουδιά. 




Η συνταγή τους είναι ένας γευστικός καμβάς για να πειραματιστείτε και να το διασκεδάσετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σκεφτείτε τις επικαλύψεις από πριν και να συγκεντρώσετε όλα τα υλικά στον πάγκο. Θα χρειαστείτε επιπλέον μια σχάρα, μια επιφάνεια στρωμένη με λαδόχαρτο και ξεκινάμε!
Yλικά (για 15 ντόνατς)
2 ½ φλ. αλεύρι
¼ φλ. ζάχαρη
1 φλ. ζεστό γάλα
1 πρέζα ζάχαρη (χωριστά)
5 κ.γ. ξηρή μαγιά (17.5 γραμμ.)
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. καλαμποκέλαιο
έξτρα καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για την κάλυψη βανίλιας
1 φλ. ζάχαρη άχνη
½ φλ. γάλα
1 κ.γ. βούτυρο
¼ κ.γ. άρωμα βανίλιας
¼ κ.γ. χυμό λεμόνι

Για την κάλυψη σοκολάτας
διάφορες σοκολάτες γλυκές ή πικρές, άσπρες ή σκούρες ανάλογα με τα γούστα σας

Ετοιμάζετε τη ζύμη: Σε ένα μπολ διαλύετε την μαγιά στο ζεστό γάλα προσθέτοντας 1 πρέζα ζάχαρη και ανακατεύετε.
Σε άλλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το μείγμα της μαγιάς. Ανακατεύετε και αφήνετε να ξεκουραστεί η ζύμη 5 λεπτά. Προσθέτετε τις 2 κ.σ. καλαμποκέλαιο, ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε το μείγμα σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγετε φύλο πάχους 2 εκατοστά.
Σχήμα στα ντόνατς: Xχρησιμοποιείτε ένα μεγάλο ποτήρι και κόβετε τα ντόνατς εξωτερικά. Με ένα καπάκι αφαιρείτε τον εσωτερικό κύκλο. Συνεχίζετε μ’ αυτόν τον τρόπο, ενώνοντας το υπόλοιπο της ζύμης και ξαναπλάθοντας το μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλη σχεδόν την ποσότητα.
Για το τηγάνισμα: Σε βαθύ τηγάνι ρίχνετε μπόλικο λάδι. Μόλις κάψει το λάδι ρίχνετε τα ντόνατς. Μόλις έχουν πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.Τα βγάζετε σε χάρτινη πετσέτα. 
Ώρα για σχέδια:Λιώνετε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί και στην συνέχεια ακουμπάτε ένα – ένα τα ντόνατς μέσα στο κάθε μίγμα. Προσθέτετε χρωματιστή ζάχαρη ή σοκολάτα σε κομματάκια ή τριμμένο μπισκότα ή σμάρτις ή ότι άλλο σας αρέσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου