Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Δημιουργήστε παιδικές γωνιές διαβάσματος.


Πιστεύω πως τα παιδιά από την ώρα που θα ξυπνήσουν μέχρι την ώρα που θα κοιμηθούν είναι μέσα στην περιέργεια και στον ενθουσιασμό. Όταν όμως περνούν αρκετές ώρες μέσα στο σπίτι η απασχόληση του είναι δύσκολη. Ο λόγος βαριούνται εύκολα με αποτέλεσμα να αρχίζουν την γκρίνια μέχρι να καταπιαστούν με κάτι καινούργιο. Σκέφτηκα λοιπόν πως μπορούμε να τροποποιήσουμε το σπίτι, ώστε τα παιδιά να έχουν την δυνατότητα επιλογής σε διάφορες δραστηριότητες;
Μια πολύ καλή πρόταση είναι να δημιουργήσετε δημιουργικές γωνιές διαβάσματος στο σπίτι σας
Γνωρίζετε ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά που έχουν από νωρίς ενασχόληση με τα βιβλία έχουν πιο ανεπτυγμένο λόγο και καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο. Μια μικρή βιβλιοθήκη μπορεί να υπάρχει από τον πρώτο χρόνο ζωής στο παιδικό δωμάτιο για να διαβάζετε στο μικρό σας. 
Πως μπορείτε να την οργανώσετε;
Επιλέξτε ένα ήσυχο σημείο του σπιτιού αν δεν έχετε αρκετό χώρο στο δωμάτιο του για να την φτιάξετε. Μπορείτε να βάλετε μεγάλες μαξιλάρες ή μια παιδική πολυθρόνα ώστε να κάθεται μόνο του και να διαβάζει τα βιβλία του. Προτιμήστε να ντύσετε τον χώρο με έντονα χρώματα και ωραίες εικόνες. Η βιβλιοθήκη να είναι χαμηλή για να είναι προσβάσιμη από τα παιδιά σας. Αν στο χώρο βάλετε και ένα παιδικό τραπεζάκι θα είναι ο ιδανικός χώρος για τα μικρά σας να κάθονται να  ασχολούνται με τις κατασκευές τους.
Έχουμε τονίσει πολλές φορές φαντασία να υπάρχει και όλα γίνονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου