Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

Μαρμελάδα Βανίλια!

Επειδή μου την ζητήσατε είπα να σας κάνω το χατίρι και να ανεβάσω την συνταγή από την μαρμελάδα βανίλια που έφτιαξα πρόσφατα πρώτη φορά στην ζωή μου και εικόνες είδατε στον προσωπικό λογαριασμό του φβ μου γιατί όπως ξέρετε λατρεύω την μαγειρική όταν όμως έχω το ελεύθερο να αυτοσχεδιάζω πάνω στις συνταγές, όταν όμως πρέπει να τις ακολουθώ κατά γράμμα πιέζομαι αρκετά μήπως δεν βγει σωστά. Όμως στην παρούσα βάση το αποτέλεσμά με δικαίωσε και σας το προτείνω να το δοκιμάσετε και εσείς.

Υλικά
•    1 κιλό βανίλιες (χωρίς κουκούτσια)
•    600 γρ. ζάχαρη
•    ⅔ φλ. τσαγιού νερό
•    1 λεμόνι (το χυμό του)
•    1 βανίλια (σκόνη)

Εκτέλεση
Διαλέγουμε ώριμα φρούτα. Τα πλένουμε καλά. Τα κόβουμε στα 4 και αφαιρούμε το κουκούτσι.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε την ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Σβήνουμε το μάτι και αφαιρούμε τον αφρό και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυσταλλώσει ξανανάβουμε το μάτι για άλλη μια ώρα.

Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα για να μην μας κολλήσει αλλά και για να λιώσουμε όσο μπορούμε τα φρούτα.
Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό και τη βανίλια και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά.

Αν θέλουμε την μαρμελάδα μας αρκετά ρευστή χωρίς κομματάκια όπως την προτιμώ εγώ μπορούμε να την χτυπήσουμε λίγα λεπτά πριν το τέλος της με το ραβδομπλέντερ.

Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα µε την καυτή μαρμελάδα μέχρι πάνω.
Σφραγίζουμε µε τα καπάκια και τα αναποδογυρίζουμε στον πάγκο, με το καπάκι να ακουμπά κάτω, ώστε να γίνει κονσερβοποίηση, κι όταν κρυώσουν καλά, τα φυλάμε στο ντουλάπι µας.
Καλές Δημιουργίες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου