Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Φτιάξε μόνο σου μια πινιάτα!

Επιτέλους άνοιξη!Τ'ώρα μπορείς να βγεις έξω στην αυλή να κάτσεις με την παρέα σου και να αφήσεις τα μικρά να διασκεδάσουν με την ψυχή τους. Χωρίς να τα περιορίζεις μέσα σε τέσσερις τοίχους. Χωρίς να τα κυνηγάς με το σκουπάκι για να μαζέψεις τα ψίχουλα από το χαλί! Τώρα είναι η χαρά της μαμάς που έχει την ευκαιρία να απολαύσει το καφέ της βλέποντας τα μικρά της να παίζουν μαζί με τους φίλους τους στην αυλή και να είσαι ήσυχη πως δεν θα σου σπάσουν κανένα βάζο..κανένα τζάμι και ότι άλλο βάλουν στόχο με την μπάλα τους!
Όμως μαζί με την άνοιξη ξεκινούν και τα πάρτι γενεθλίων στους εξωτερικούς χώρους οπότε θα χρειαστούμε ιδέες και υλικό για να οργανωθούμε σωστά και να διασκεδάσουν τα παιδιά μας.
Για αυτό για αρχή θα σας πω πως να φτιάξετε πινιάτες. 

Η Πινιάτα για όσους δεν ξέρουν είναι η χάρτινη χειροποίητη κατασκευή τυλιγμένη με χρωματιστό χαρτί και γεμισμένη με γλυκίσματα, σοκολάτες, καραμέλες κ.ά., η οποία πήρε το όνομά της από την ιταλική λέξη «piniata» που σημαίνει εύθραυστο δοχείο. Την πινιάτα, παραδοσιακά τη δένουν με σχοινί από κάποιο δέντρο, τη χτυπάνε και την σπάνε με ρόπαλο ή ραβδί έχοντας δεμένα τα μάτια τους.

Για την κατασκευή της αρχικά θα χρειαστείτε:
1. Αλεύρι και νερό για να κάνετε την αλευρόκολλα
2. Ένα μπαλόνι μεγάλο
3. Λωρίδες απο χαρτιά εφημερίδας ή περιοδικού
4 Ένα μπώλ και
5 Ένα ποτήρι με βαθύ στόμιο θα να ακουμπήσετε το μπαλόνι σας.


Στερεώνετε το μπαλόνι στο ποτήρι. Βουτάτε τις λωρίδες στην αλευρόκολλα και τυλίγεται το μπαλόνι μέχρι να το καλύψετε όλο. Η διαδικασία να γίνει τουλάχιστον δύο φορές για να γίνει χοντρή η στρώση.

Μόλις τελειώσετε την διαδικασία δένετε ένα κορδόνι από το κόμπο του μπαλονιού και το κρεμάτε σε δροσερό μέρος για να στεγνώσει. 
Όταν το μπαλόνι στεγνώσει και γίνει σαν πέτρα. Παίρνετε γκοφρέ και το διακοσμείτε όπως θέλετε. Όσο πιο πολύχρωμο τόσο πιο εντυπωσιακή θα γίνει η πινιάτα!
Πριν κλείσετε την πινιάτα θυμηθείτε να την γεμίσετε με λιχουδιές! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου