Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Φτιάξε μία δική σου χιονόμπαλα...

Οι χιονόμπαλες είναι μια μικρή μαγεία...Ένα απλό κούνημα και μας φτιάχνουν την διάθεση και μας κάνουν και χαμογελούν!

Όλοι έχουμε από μια στο σπίτι μας..ειδικά τώρα στις γιορτές έχουν την τιμητική τους..με πυκνό τους χιόνι να μας ταξιδεύουν σε άλλα μέρη!

Μας δίνουν την εντύπωση ότι είναι δύσκολο να φτιαχτούν, είναι όμως εκπληκτικά εύκολο! Το μόνο που χρειάζεστε να χρησιμοποιήσετε είναι ένα οποιοδήποτε βάζο, να διαλέξετε ένα σύμβολο, μία φιγούρα και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την δημιουργία της!

θα χρειαστείτε:
  • Ένα οποιοδήποτε βάζο με καπάκι (μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους)
  • Αδιάβροχη κόλλα (π.χ. κόλλα σιλικόνης)
  • Μικρό σύμβολο-χαρακτήρα (χιονάνθρωπος, Αϊ Βασίλης, Αγγελούδι, κ.λπ)
  • Λευκό ή /και ασημί glitter ή ψεύτικο χιόνι
Τρόπος κατασκευής:

1. Πλένετε καλά το βάζο και το καπάκι του και τ’ αφήνετε να στεγνώσουν.
2. Κολλήστε στο καπάκι (εσωτερική πλευρά) το μικρό χαρακτήρα (κατά προτίμηση από πλαστικό για να κολλήσει καλύτερα), χρησιμοποιώντας την αδιάβροχη κόλλα.

3. Γεμίστε το βάζο με νερό (αφήστε περίπου 1 cm). Χρησιμοποιήστε κρύο νερό. Ρίξτε περίπου 1-2 κουταλάκια glitter ή «χιόνι» μέσα στο νερό. Μπορείτε να ρίξετε περισσότερο glitter εάν θέλετε να είναι πιο έντονο το αποτέλεσμα.
4. Βάλτε κόλλα σιλικόνης στις άκρες από το βαζάκι, τοποθετήστε με προσοχή το καπάκι και κλείστε το.

5. Αφήστε το να στεγνώσει η κόλλα για λίγες ώρες με το καπάκι προς τα πάνω.



Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Mug Cοzy..είναι η νέα μόδα!

Την νέα αυτή μόδα την είδα σε περιοδικά ποικίλης ύλης και δεν έδωσα και πολύ σημασία...όταν όμως την είδα ζωντανά αφημένη πάνω σε ένα γραφείο ξετρελάθηκα με την ιδέα!



Ποίος θα τον φανταζόταν ότι και η κούπα για τα ροφήματα του χειμώνα θα είχε το κουβερτάκι της...δίνοντας μια διαφορετική και παιχνιδιάρικη άποψη στο ρόφημα μας..και βασικό δεν θα καιγόμασταν και θα απολαμβάναμε το ζεστό μας πιο εύκολα!

Κυκλοφορεί σε πολλά χρώματα και πολλά σχέδια αλλά αν έχεις όρεξη και μεράκι μπορείς να την πλέξεις και συ....


Η δική μου είναι έτοιμη και δεν χορταίνω να την κοιτάω όποτε την βάζω πάνω στο γραφείο μου..






                                           Σας προτείνω να την δοκιμάσετε!!

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ατμόσφαιρα Συμβολική και Γιορτινή...

Γνωρίζετε ότι το φώς πάντοτε συμβόλιζε για τον άνθρωπο τη δύναμη του καλού, της σοφίας, της φώτισις και της γνώσης. Έτσι, και τα κερία αποτελούν πηγή ενέργειας και φωτός. Το κάψιμο των κεριών μέσα σ΄ένα χώρο, ενισχύει την θετική ενέργεια, ενώ αποθεί την αρνητική ενέργεια..

Ακόμα και το χρώμα των κεριών παίζει σημαντικό ρόλο στην αποδοτικότητά τους στην ειδική περίπτωση που θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Το κάθε χρώμα έχει τη δική του δύναμη και προσελκύει διαφορετικές επιρροές...
Το ΑΣΠΡΟ κερί αντιπροσωπεύει την αγνότητα, την αγνή δύναμη του έρωτα,
Το ΚΟΚΚΙΝΟ κερί συμβολίζει την υγεία, το θάρρος, την δύναμη, το ερωτικό πάθος,
Το ΚΙΤΡΙΝΟ κερί αντιπροσωπεύει τη δύναμη του μυαλού, τη διπλωματία και την ερωτική επικοινωνία,
Το ΠΡΑΣΙΝΟ κερί συμβολίζει την γονιμότητα μέσα σε μια σχέση, την τύχη και την αφθονία, και
Το ΡΟΖ κερί είναι το χρώμα που τονώνει τον ρομαντικό έρωτα και την αφοσίωση.
 

Έτσι λοιπόν τώρα στις γιορτές σας συμβουλεύω να κάψετε τα κεριά που σας εκφράζουν και να δημιουργείσετε τις συνθέσεις για να ομορφείνετε την τον χώρο σας!
 
 

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Κορδελοδεντράκια..

Για άλλη μια φορά θέλω να σας προτείνω να κατασκευάσετε μια εύκολη και διαφορετική χειροτεχνία για να στολίσετε το σπίτι σας τώρα στις γιορτές των Χριστουγέννων και να πρωτοτυπίσετε όπως πάντα!

Τα υλικά για την χειροτεχνία είναι απλά και τα βρίσκεις παντού και πολύ οικονομικά..

                                                                                  
Θα χρειαστείτε ένα κώνο από φενιζόλ για βάση, διάφορες κορδέλες σε διάφορα χρώματα και πινέζες για να τις στερεώσετε.

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Σοκολατένια cookies με κομματάκια σοκολάτας..

Πρέπει σας εξομολογηθώ κάτι...
                       
                                     Οι κοντινοί μου φίλοι το ξέρουν...καιρός να το μάθετε και σεις!

Τρελαίνομαι για την Σοκολάτα...σε όλες τις παραλλαγές της..ένα κομμάτι μόνο είναι αρκετό να μου φτιάξει την διάθεση μου για όλη την μέρα...

Μία από τις αγαπημένες μου συνταγές με σοκολάτα, που μου την ζητάει συχνά και ο γαμπρός μου να του φτιάξω είναι τα "Σοκολατένια cookies με κομματάκια σοκολάτας" η απόλυτη αμαρτία για μένα και σας προτείνω να τα δοκιμάσετε και σεις!
Υλικά
125γρ. κουβερτούρα
150γρ. αλεύρι
30γρ. κακάο κοσκινισμένο
1κ.γ. σόδα
1/2κ.γ. αλάτι
125γρ. βούτυρο soft
75γρ. καστανή ζάχαρη
50γρ. ζάχαρη λευκή
1-2 βανίλιες
1 αβγό από το ψυγείο
350γρ. ψηφίδες σοκολάτας
 
Εκτέλεση
1. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
2. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι.
3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τις 2 ζάχαρες. Προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε.
4. Προσθέτετε το αυγό και τις βανίλιες και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
5. Προσθέτετε τα υλικά του πρώτου μπολ και ανακατεύετε. Τέλος προσθέτετε τις ψηφίδες σοκολάτας και ανακατεύετε καλά.
6. Βγάζετε με το κουτάλι περίπου 20 μπαλάκια πάνω σε αντικολλητικό ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, και τα αφήνετε χωρίς να τα πατήσετε (θα ανοίξουν με το ψήσιμο).
7. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 18-20 λεπτά και τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο μέχρι να σταθεροποιηθούν.

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Βάλε φαντασία και δεν θα χάσεις στις γιορτές...

Επιτέλους! Πλησιάζει όλο και πιο πολύ η ώρα για να ξεκινήσουμε να κατεβάζουμε τις κούτες από το πατάρι μας και να αρχίσουμε να στολίσουμε το σπίτι μας σιγά σιγά για τις γιορτές και επίσημα.

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο αγαπημένη μου γιορτή του χρόνου, μόνο και μόνο γιατί μπορώ να κάνω ότι θέλω στην διακόσμηση του σπιτιού μου χωρίς πολλούς περιορισμούς...

Να το γεμίσω με γιορτινά διακοσμητικά με έντονα χρώματα..
Να στολίσω με φωτάκια διαφορές γωνίες του σπιτιού για να δώσω μια ιδιαίτερη ένταση στο χώρο μου...
Να γεμίσω τα τραπεζάκια με μεγάλα και μικρά κερία με αρώματα κανέλας και βανίλιας για να μυρίζουν τα πάντα θεσπέσια..
Να κάνω γενικά ότι θέλω και ακόμα περισσότερα αρκεί φυσικά να έχω αρκετά υλικά στα χέρια μου και να κάνω τα μαγικά μου, για να μπορέσω να ευχαριστήσω τον ευατό μου και τους γύρο μου τώρα στις γιορτές.....

Γι' αυτό και γω σας προτείνω μερικές πολύ απλές και καλές ιδέες για να στολίσετε τον χώρο σας όπως και γώ!

 

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Πίτσα απο τα χεράκια σου!

Τώρα που μπήκε για τα καλα ο χειμώνας,πιστεύω ότι ήρθε ο καιρός να βολευόμαστε αναπαυτικά στο καναπέ μας..να νοικιάσουμε dvd και να τρώμε τι καλύτερο από πίτσα με καλή παρέα...

Όμως δεν χρειάζεται να ξοδευόμαστε μια και οι καιροί είναι δύσκολοι, για αυτό σας προτείνω να σπαταλήσετε κοντά μία μίση ώρα στην κουζίνα σας και να φτιάξετε εσείς την πίτσα σας όπως σας αρέσει με λιγότερα έξοδα και φυσικά με πιο πολλά και αγνά υλικά αφού θα τα έχετε αγοράσει εσείς!

Πρέπει να τονίσω φυσικά ότι η πρόταση για την συνταγή της πίτσας είναι της αγαπημένης μου αδερφούλας, η οποία όποτε πάω σπίτι της με εφοδιάζει με ταπεράκια για να τα πάρω μαζί μου και την ευχαριστώ πολύ!!

 
Υλικά για την Ζύμη:
500 γραμμ. περίπου αλεύρι δυνατό
350 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 πρέζα ζάχαρη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1½ κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. αποξηραμένα βότανα (ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι) προαιρετικά
 
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο (και τα βότανα προαιρετικά). Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε 5΄-10΄ να αφρίσει η επιφάνεια και στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με κουτάλι. Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύει με την προσθήκη του αλευριού, τη μαζεύουμε σε μπάλα με το χέρι. Την αδειάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 5΄-10΄ μέχρι να γίνει μπάλα. Λαδώνουμε ελαφρά ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου μία ώρα σε ζεστό μέρος. Αφού ανέβει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια αν θέλουμε και φτιάχνουμε 2 πίτσες. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με κυκλικές κινήσεις με την παλάμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και όταν φτάσει στο επιθυμητό μέγεθος το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
 
Υλικά για την πίτσα της εικόνας:
Τομάτα κομμένη σε κύβους
Πιπεριές πράσινες(η οτιδήποτε χρώματος) κομμένες σε πολύ λεπτές ροδέλες
Μανιτάρια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
Τυρί κίτρινο τριμμένο
Γαλοπούλα σε φέτες
Λίγες φέτες Μπέικον
 

Τοποθετούμε το ταψί για ψήσιμο σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να δούμε ότι έχει λιώσει παντού το τυρί.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Κάνε τις Μπάλες Στεφάνι και Κρεμασέ το...

Έχετε κάτσει ποτέ να δείτε πόσες χριστουγεννιάτικες μπάλες έχετε αγοράσει τα τελευταία χρόνια?Πόσες έχετε σπάσει, πόσες έχετε κρεμάσει στο δέντρο σας και πόσες τελικά έμειναν στην κούτα στο πατάρι?

Με αφορμή τις μπάλες που μένουν ξεχασμένες κάθε χρόνο, θα σας προτείνω για αλλαγή φέτοε να φτιάξετε στεφάνια από μπάλες για να κρεμάστε στην πόρτα σας ή να βάλετε στο χώρο σας για μπορέσετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό στην διακόσμηση σας..

Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι κόλλα για να κολλήσατε τις μπάλες μεταξύ τους, κορδέλα για να κρεμάσετε το στεφάνι σας και φυσικά πολλές μπάλες σε διάφορα μεγέθη,σχέδια και χρώματα!!!



Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Φτιάξτε τα δικά σας χριστουγεννιάτικα κουκουνάρια!

Άλλη μία πρόταση για τα Χριστούγεννα που έρχονται...

Σας ρωτάω λοιπόν,για ποιο λόγο να τρέχουμε στα εποχιακά μαγαζιά και να ξοδευόμαστε για να αγοράσουμε κουκουνάρια?Ένα κλασικό στολίδι που δεν λείπει από κανένα σπίτι?

Αφού είναι εύκολο και μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας χριστουγεννιάτικα κουκουνάρια με τη λάμψη των glitter ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε και για να διακομίσουμε τα σπίτια μας και γενικά τους χώρους μας τώρα στις γιορτές μέσα σε πολύ λίγα λεπτα?

Το μόνο που θα χρειαστούμε φυσικά είναι κουκουνάρια πεύκων που βρίσκονται παντού γύρω μας και ιδιαίτερα σε πάρκα και χρυσές και ασημί χρυσόσκονες. Προτιμήστε αυτές που υπάρχουν σε συσκευασίες στυλό μαζί με κόλλα. Αν δεν βρείτε παρόμοιες χρησιμοποιήστε απλές χρυσόσκονες και κόλλα που θα εφαρμόζετε με ένα πινελάκι πάνω στο κουκουνάρι.

 

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Καραμελομένα Μήλα..

Ένας γλυκός συνδυασμός που σας προτείνω να δοκιμάσετε είναι μήλα με επικάλυψη καραμέλας βουτύρου...όποιος δεν το έχει δοκιμάσει χάνει! Είναι μια μικρή και γλυκιά αμαρτία που δεν πρέπει με τίποτα να αποφύγετε έστω για μια φόρα στην ζωή σας...

Προσωπικά την δοκίμασα αυτή την αμαρτία πριν λίγες μέρες σε ένα φιλικό σπίτι που είχε τα γενέθλια του ένας μικρός μπόμπιρας και ξετρελάθηκε αν και δεν είμαι τρελός φαν της καραμέλας πρέπει να παραδεκτώ.. αυτήν την λιχουδιά όμως την λάτρεψα..και φυσικά την επόμενη μέρα δοκίμασα να την φτιάξω και γω με ικανοποιητικά αποτελέσματα...

Τα υλικά είναι απλά: Μήλα, ένα πακέτο καραμέλες βουτύρου που έλιωσα σε χαμηλή φωτιά και μερικά ξυλάκια για να μπορώ να τα καρφώσω και να μπορώ να τα πιάσω με το χέρι εύκολα..