Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Σπιτική Μαρμελάδα..

Σας αρέσουν οι μαρμελάδες και ποσο μάλιστα οι σπιτικές?
Εγώ πάλι τρελαίνομαι ειδικά για αυτές.
Και επειδή όσο καλοκαιριάζει, όλο και περισσότερα φρούτα θα είναι διαθέσιμα σκεφτηκά να σας πω λίγα λόγια για αυτές και την παρασκευή τους.
Για αρχή επιλέξτε φρούτα εποχής όχι μόνο γιατί είναι σε καλές τιμές, αλλά γιατί έχουν καλύτερο άρωμα, χρώμα και γεύση. Διαλέξτε γερά, ώριμα φρούτα, αλλά όχι παραγινομένα και φυσικά μην είστε υπερβολικοί με τις ποσότητες.

Ο Τρόπος παρασκευής μου:
Αφού πλύνω καλά τα φρούτα απομακρύνω οτιδήποτε είναι χτυπημένο και τα κόβω σε μικρά κομμάτια. Αφαιρώ τα κουκούτσια αυτά έχουν έξτρα πηκτίνη την οποία χρειάζομαι, γι αυτό τα μουσκεύω για 2-3 ώρες μέσα σε λίγο νερό το οποίο το χρησιμοποιώ  για να βράσω τη μαρμελάδα αφού το σουρώσω και πετάξω τα κουκούτσια.
Τοποθετώ τα φρούτα σε φαρδιά κατσαρόλα, και προσθέτω τόσο νερό όσο σχεδόν να τα σκεπάζει.
Σιγοβράζω τα φρούτα μέχρι να μαλακώσουν ακριβώς στο σημείο που θέλω. Αυτός ο χρόνος μπορεί να είναι από 10 λεπτά για τα πολύ μαλακά φρούτα όπως ας πούμε οι φράουλες έως και 1 ½ ώρα για πιο σκληρά σαν το νεράντζι. Τα φρούτα πρέπει να μαλακώσουν όσο πραγματικά χρειάζεται γιατί από τη στιγμή που θα προστεθεί η ζάχαρη δε μαλακώνουν άλλο, όσο κι αν βράσουν μετά από αυτό.
Τώρα θα μετρήσω τον πολτό των φρούτων με μια μεζούρα, μια κούπα ας πούμε και για όσες κούπες πολτού έχω, τόση ζάχαρη θα προσθέσω στο μείγμα. Εδώ τώρα μπορώ να «κλέψω» λιγάκι. Για φρούτα που είναι από τη φύση τους πολύ γλυκά όπως τα σύκα, δεν το συζητώ. Μπορώ για κάθε κούπα φρούτου να προσθέσω 3/4 της κούπας ζάχαρη ή ακόμα και μισή, αλλά για πιο ξινά, όπως βύσσινα ας πούμε, αν θέλω να αφαιρέσω, θα είναι ελάχιστο.
Φέρνω τώρα το μείγμα με τη ζάχαρη μαζί σε έντονο βρασμό (θέλω μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα, όχι στενάχωρα πράγματα). Ανακατεύω ζωηρά, γιατί εδώ η ζάχαρη πρέπει να διαλυθεί στο μείγμα γρήγορα,  πριν αυτό αρχίσει να βράζει. Προσέχω τα τοιχώματα της κατσαρόλας δε θέλει εκεί καθόλου να κρυσταλλώσει ζάχαρη, στην ανάγκη χρησιμοποιώ καθαρό βουρτσάκι που το έχω βουτήξει στο νερό για να το περάσω από πάνω και να απαλλαγώ. Αν δεν πρόκειται για μαρμελάδα εσπεριδοειδών που έχει αρκετή οξύτητα, προσθέστε και λίγο χυμό λεμονιού.
Για κάθε κιλό φρούτων υπολογίστε χυμό από ½ ζουμερό λεμόνι.
Από τη στιγμή που θα διαλυθεί η ζάχαρη, βράστε έντονα για όσο χρόνο χρειάζεται μέχρι να πήξει. Αυτός ο χρόνος μπορεί να είναι από 10 λεπτά μέχρι και 1 ώρα και εξαρτάται από την ποσότητα της μαρμελάδας, τη ζάχαρη, τη πηκτικότητα των φρούτων, αλλά και το φάρδος της κατσαρόλας που εξασφαλίζει γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εξάτμιση υγρών.

Πώς ξέρω ότι μια μαρμελάδα έπηξε και είναι έτοιμη;
Όπως βράζει η μαρμελάδα βουτώ μια ξύλινη κουτάλα μέσα και τη σηκώνω ακριβώς πάνω από τη κατσαρόλα. Στην αρχή του βρασμού η μαρμελάδα ρέει αβίαστα όταν σηκώνω τη κουτάλα και τη κρατώ όρθια.
Καθώς η μαρμελάδα θα βράζει θα πήζει όλο και περισσότερο και οι σταγόνες θα πέφτουν όλο και πιο βαριές από τη κουτάλα.
Όταν θα είναι πλέον έτοιμη οι 2-3 τελευταίες σταγόνες της κουτάλας θα ενωθούν πέφτοντας και θα κρεμάσουν σε ένα χονδρό κορδόνι από την άκρη της κουτάλας προς τα κάτω κάτι σαν μαρμελαδένιος σταλακτίτης ας πούμε.
Όταν αυτό συμβεί τραβώ τη κατσαρόλα από τη φωτιά.Ένας πιο σίγουρος τρόπος για να εξακριβώσω πόσο έπηξε η μαρμελάδα μου κι αν μου αρέσει η υφή της είναι αφού πάρω μια-δυο κουταλιές από τη κατσαρόλα να τις ρίξω σε μπολάκι που έχω προηγουμένως βάλει για λίγο στη κατάψυξη έτσι ώστε να είναι παγωμένο για να κρυώσει τη μαρμελάδα μου ακαριαία. Τοποθετώ το μπολάκι πάλι στη κατάψυξη για λίγο ακόμα λεπτά, τόσο όσο χρειάζεται να κρυώσει εντελώς αλλά όχι να παγώσει.
Η μαρμελάδα θα είναι έτοιμη αν έχει σχηματίσει πέτσα στην επιφάνειά της, η οποία θα κάνει «ρυτίδες» όταν τη πιέσω, τη σπρώξω κατά κάποιο τρόπο, με το δάχτυλό μου.
Θα είναι επίσης με υφή αρκετά παχιά και πηχτή.

Για εξτρα γευσή τι μπορώ να κάνω?
Τα φρέσκα αρωματικά βότανα δίνουν το δικό τους ξεχωριστό τόνο σε μια μαρμελάδα.
Επιλέξτε αυτό που πραγματικά σας αρέσει ή πιστεύετε ότι δένει πιο αρμονικά με τα φρούτα που χρησιμοποιείτε.
Θυμάρι λοιπόν, μέντα, δενδρολίβανο, χαμομήλι, λεβάντα, αρμπαρόριζα, φασκόμηλο είναι κάποια από αυτά που θα μπορούσατε να προσθέσετε.
Απλά ρίξτε 2-3 κλαδάκια τα τελευταία 10 λεπτά του βρασμού και αφαιρέστε τα πριν γεμίσετε τα βάζα.

Έξτρα υλικά όπως κάποιος ξηρός καρπός ή κομματάκια από αποξηραμένα φρούτα δίνουν πολυπλοκότητα υφής και γεύσης σε μια μαρμελάδα.
Θα κοπούν σε ομοιόμορφα μικρά κομματάκια και θα μπουν την ώρα που κατεβαίνει η μαρμελάδα από τη φωτιά. Περιττό να πω πως θα πρέπει να είναι εξαιρετικής ποιότητας και σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να ξεπερνούν τα 100 γρ. για κάθε κιλό μαρμελάδας.
  
Τα αρωματικά λικέρ επίσης δίνουν μια νότα πολυτέλειας στη μαρμελάδα.
Διαλέγω λικέρ που ταιριάζουν και τονίζουν τα φρούτα μου για παράδειγμα το κονιάκ ή το Amaretto ταιριάζει θαυμάσια με βερίκοκα και δαμάσκηνα.
Τo Kirsch στη μαρμελάδα κεράσι ή βύσσινο και το Cointreau στο πορτοκάλι και γενικά σε μαρμελάδες με εσπεριδοειδή είναι εξαιρετικές επιλογές.
Και αυτά προσθέτονται στο τέλος του βρασμού και χωρίς υπερβολές.
40-50 ml /3-4 κουταλιές είναι αρκετές για κάθε κιλό μαρμελάδας.

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Frozen Yogurt..με γεύση λεμόνι!


Είναι η νέα μανία και έχει βάση γιαουρτιού και την δροσερή φρεσκάδα παγωτού.
Όπου και να κοιτάξεις ανοίγουν μαγαζιά και γίνονται τα αγαπημένα στέκια μικρών και μεγάλων.
Για αυτό και γω σας προτείνω να το φτιάξετε μόνοι σας και να δοκιμάσετε μόνη σας την νέα μόδα!
  

Τα συστατικά του απλά και οικονομικά: 
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 2%
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Το χυμό 1-2 λεμόνια 

Ο τρόπος παρασκευής του ο εξής:


  • Ανακάτεψε το ζαχαρούχο γάλα με το γιαούρτι σε ένα βαθύ μπολ. Στην συνέχεια χτυπήστε το στο μίξερ να γίνει αφράτο και ελαφρά πιο κρεμώδες από το γιαούρτι.
  • Στη συνέχεια προσθέστε στο κάδο του μίξερ το χυμό απο τα λεμόνια για μια πιο δροσερή ελαφριά γεύση.
  •  Όταν τελειώσετε το ανακάτεμα τοποθετήστε το μείγμα στην κατάψυξη σκεπασμένο για 2 ώρες τουλάχιστον. Προσπαθήστε να το ανακατεύεται όσο περισσότερο μπορείτε για να μην κάνει κρυστάλλους και βάλτε το πάλι στην κατάψυξημέχρι να γίνει σαν παγωτό.
  • Τρίτη 7 Μαΐου 2013

    Δροσερό Μιλκσέικ Φράουλας!

    Ο  καιρός άρχιζε να ζεσταίνει για τα καλά..όποτε καιρός για δροσέρά ποτά και τι καλύτερο να ξεκινήσουμε με τις αγαπημένες μου φράουλες που είναι και η εποχή τους!!
     
     
     Τα υλικά που θα χρειαστείτε (για 4 ποτήρια):
    • 10 φρέσκες φράουλες
    • 2 κ.σ. ζάχαρη
    • 1 αμπούλα βανίλια
    • 1 ποτήρι φρέσκο γάλα
    • 1 μπάλα παγωτό βανίλια (εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε παγωτό φράουλα)
    Παρασκευή: 
    Αφήστε τις φράουλες για 15 λεπτά μέσα σε αλατισμένο νερό για να φύγουν τα σπόρια. Ξεπλύνετε τις καλά, κόψτε τις σε μικρά κομμάτια, ραντίστε τις με την ζάχαρη και την βανίλια και βάλτε τις στην κατάψυξη για μια ώρα. Μόλις παγώσουν οι φράουλες, είναι έτοιμες για το μιλκσέικ.

    Ρίξτε μέσα στο μπλέντερ το φρέσκο γάλα και τις παγωμένες φράουλες και χτυπήστε τα καλά, μέχρι να μην μείνει κανένα κομματάκι φράουλα. Στη συνέχεια, προσθέστε στο μπλέντερ το παγωτό και χτυπήστε πάλι, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
    Σερβίρετε το μιλκσέικ σε ποτήρια που θα έχετε βάλει νωρίτερα στην κατάψυξη για να παγώσουν.
    Διακοσμήστε με φράουλες ή/και με σαντιγί.

    Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

    Μικρά μυστικά για το στο σπίτι!

    Η καθαριότητα είναι μία πολύ υποκειμενική έννοια για τον καθένα. Μερικοί θεωρούν καθαρό το σπίτι όταν δεν υπάρχουν σκουπίδια στους διαδρόμους άλλοι όταν δεν υπάρχει κανένας κόκκος σκόνης σε καμία επιφάνεια του σπιτιού.

    Για αυτό θα σας δώσω συμβουλές για προχωρημένους που θέλουν το κάτι διαφορετικό στην καθαριότητα τους.. 

    Μπάνιο: Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε χλωρίνη στο σπίτι μπορείτε να καθαρίσετε την λεκάνη του μπάνιου με μαγειρική σόδα και ξύδι..Πώς?? Ρίξτε σόδα, ψεκάστε την με ξύδι και τρίψτε καλά με το πιγκάλ. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τη μπανιέρα.

    Για το μεταλλικό τηλέφωνο του ντους μπορείτε να το αφήσετε μία ημέρα σε ένα μπολ με ξύδι και έπειτα να το καθαρίσετε με ένα στεγνό πανί.

    Για τα πλακάκια του μπάνιου, και δη τους αρμούς, χρησιμοποιήστε μισό φλιτζάνι τσαγιού ξύδι σε τρία λίτρα νερού και σφουγγαρίστε τα ή τρίψτε τα αν χρειάζεται με ένα σκληρό σφουγγάρι.

    Για τις κουρτίνες του μπάνιου που μαζεύουν άλατα και γαριάζουν στο τελείωμα τους, η πιο εύκολη λύση, εάν είναι υφασμάτινες, είναι να τις βάλετε στο πλυντήριο ρούχων σε ένα σύντομο πρόγραμμα για χρωματιστά. Αν είναι πλαστικές θα πρέπει να τις τρίψετε με ένα σφουγγάρι που θα έχει «ποτίσει» με σόδα και ξύδι.

    Τέλος, δημιουργήστε στο μπάνιο μια πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα τοποθετώντας σε λιγότερο εμφανές σημείο ένα αρωματικό ποτ πουρί ή ένα μπουκάλι με αρωματικά έλαια και στικς.

    Κουζίνα: Είναι ο χώρος του σπιτιού που, σύμφωνα με έρευνες, φιλοξενεί τα περισσότερα παθογόνα μικρόβια. Έτσι, αν θέλετε να καθαρίσετε πάγκους και τραπέζια μπορείτε να τα ψεκάζεται με διάλυμα νερού και σόδας ή λεμονιού και έπειτα να τα σκουπίσετε με χαρτί κουζίνας. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε μία φορά την εβδομάδα να καθαρίζετε τις επιφάνειες από ντουλάπια και συρτάρια.

    Τακτικό καθάρισμα χρειάζεται ακόμα ο φούρνος μικροκυμάτων και το εσωτερικό του ψυγείου. Στην περίπτωση του φούρνου μικροκυμάτων μπορείτε να τοποθετήσετε μία κούπα με λίγο νερό και πολύ ξύδι και να βάλετε τον φούρνο σε λειτουργία μέχρι να βράσει το υγρό. Έπειτα βρέξτε ένα πανί με το ζεστό ξύδι και σκουπίστε το εσωτερικού του φούρνου. Για το ψυγείο το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το πλύνετε με ζεστό νερό και σαπουνάδα, να το σκουπίσετε και έπειτα να τρίψετε το εσωτερικό του με σφουγγάρι βρεγμένο με μαγειρική σόδα που διώχνει και τις μυρωδιές.

    Ο απορροφητήρας είναι ακόμα ένα σημείο που χρειάζεται τακτικό καθάρισμα γιατί μαζεύει γλίτσα. Ένα σφουγγάρι βρεγμένο με ξύδι είναι μία καλή λύση αν θέλετε να αποφύγετε τα χημικά καθαριστικά πάνω από το φαγητό. Εναλλακτικά μπορείτε να τον καθαρίσετε με ένα βαμβάκι ποτισμένο με οινόπνευμα.

    Καθιστικό και κρεβατοκάμαρα: Το «κάτι παραπάνω» που χρειάζονται οι συγκεκριμένοι χώροι, πέρα από το εβδομαδιαίο σκούπισμα, ξεσκόνισμα και αλλαγή στα λευκά είδη, είναι ο καθαρισμός του καναπέ και του στρώματος κάθε έναν με ενάμιση χρόνο με ειδικό μηχάνημα ατμού (δείτε περισσότερα σε παλαιότερο άρθρο), το πλύσιμο του παπλώματος στο κρεβάτι κάθε 2-3 μήνες (βεβαιωθείτε ότι πλένεται, διαφορετικά θα πρέπει να το στείλετε στο καθαριστήριο) και το πλύσιμο των μαξιλαριών (επίσης βεβαιωθείτε ότι πλένονται ή χρειάζονται στεγνό καθάρισμα).

    Τέλος, προσεκτικό καθάρισμα χρειάζονται και τα τηλεχειριστήρια, τα τηλέφωνα αλλά και το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του υπολογιστή. Για αυτά μπορείτε να χρησιμοποιείτε μαντιλάκι εμποτισμένα με υγρά καθαρισμού.

    Σάββατο 6 Απριλίου 2013

    Βάση κερίου απο κερί??

    Κι όμως γίνετε εύκολα και απλά!

    Τα υλικά: Μπαλόνι, Χλιαρό νερό και Λιωμένο κερί σε κατσαρολάκι..

    Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις ένα μπαλόνι..Να το γεμίσεις χλιαρό νερό..Και να το βουτήξεις μέσα στο κερί..

    Το αφήνεις να στεγνώσει και να κρυώσει σε ένα δροσερό μέρος και το ελάχιστο 6 ώρες είναι έτοιμο!!

    Τοποθετείς ρεσώ κεράκι και διακοσμήσεις το χώρο σου!


    Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

    Πίνακας επι 4!

    Φτιάξτε το δικό σας πίνακα με τετράπτυχη διάταξη εύκολα, απλά και οικονομικά!
      Θα χρειαστείτε:

    • 4 τελάρα ζωγραφικής, 
    • φυτά ή φύλλα που σας αρέσουν
    • Χρώματα (ακρυλικά ή λάδι), σπρέι ή ότι άλλο θέλετε
                           

    Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

    Πως να αποστάξεις τα δικα σου Αιθέρια Έλαια..Τρόπος 1ος

    Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βγάλεις τα αιθέρια έλαια από ένα φυτό. Η απόσταξη είναι ο καλύτερος και ο αρχαιότερος τρόπος.

    Η απόσταξη ατμού είναι μια μέθοδος απόσταξης για τις ενώσεις που είναι ευαίσθητες στην υψηλή θερμοκρασία. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση του εξαγόμενου ατμού μέσω ενός θερμαινόμενου μείγματος της πρώτης ύλης. Το μείγμα ατμού δροσίζεται και συμπυκνώνεται, παράγοντας συνήθως ένα στρώμα αιθέριου ελαίου και ένα στρώμα νερού . Η απόσταξη ατμού των διάφορων αρωματικών φυτών και των λουλουδιών μπορεί να οδηγήσει σε δύο προϊόντα ένα αιθέριο έλαιο καθώς επίσης και ένα υδατώδες βοτανικό απόσταγμα (ανθόνερο). Τα φρέσκα ή ξηρά βότανα τοποθετούνται στον ατσαλένιο αποστακτήρα.

    Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικοί αποστακτήρες για αιθέρια έλαια, προσοχή όχι για τσίπουρο γιατί τότε χάνει το νόημα όλη η πράξη. Θες αποστακτήρα καθαρά για αιθέρια έλαια. Η διαφορά τους είναι ότι δεν βράζουν τα φυτά αλλά στέλνουν ζεστό ατμό σε αυτά. 
    Αν όμως έχετε μπόλικο χρόνο για δημιουργικότητα μπορείτε να φτιάξετε εύκολα έναν δικό σας..
    Για τον αυτοσχέδιο αποστακτήρα αιθέριων ελαίων θα χρειαστείτε μια χύτρα ταχύτητος, μια χαλκοσωλήνα και έναν κουβά με πάγο. Αυτό που έχετε να κάνετε με αυτόν είναι να βάλετε μέσα στην χύτρα νερό και το φυτό που επιθυμείτε αυτό θα βράσει θα ατμοποιηθεί θα κρυώσει περνώντας από τον κουβά και θα σου βγάλει ένα ζεστό μείγμα νερού και λαδιού. Τα οποία θα διαχωριστούν μονά τους μέσα στο δοχείο αφού το αιθέριο έλαιο είναι ελαφρύτερο από το νερό. Με ένα κουταλάκι θα πάρετε το αιθέριο από την επιφάνεια..

    Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

    Ιδέες για Γυάλινα Βάζα..Μέρος 2ο

    Ένας ακόμα πολύ πιο ωραίος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα άδεια γυάλινα βάζα σου είναι:

    Να τα καθαρίσεις καλά από τις σάλτσες και τις τροφές που περιέχουν.

    Να αφαιρέσεις τις ετικέτες τους μέσα σε χλιαρό νερό.

    Να τα δέσεις με ένα σπάγκο κυκλικά γύρω από το βάζο δημιουργώντας διάφορα μοτίβα με το σκοινί.

                                                         Να τα αναποδογυρίσεις και να τα βάψις με μπογιά ή σπρέι

     Όταν στεγνώσουν αφαίρεσε προσεχτικά το σπάγκο και θα έχεις ένα ωραίο αποτέλεσμα.

    Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

    Άνοιξη..της Αγαθής Παπαδοπούλου

    Στο μήνα Μάρτη έρχεται,φορώντας τα καλά της
    με καταπράσινο μαντό, δείχνει την αρχοντιά της!
    Καρφίτσα έχει στο πέτο της ,της Παναγιάς τον κρίνο,
    σαν πίνακας ζωγραφικής γύρω της το τοπίο!!
    Μοσχοβολάει αρώματα και την καλωσορίζουν,
    πάντα οι ρόζ Αμυγδαλιές που πιο νωρίς ανθίζουν!
    Μοιάζει με μια αρχόντισσα,που κάτω απ'το μαντό της
    το λουλουδένιο φόρεμα ,φοράει για νυφικό της!!!

    Γελάνε οι τρανταφυλλιές,οι ανθοί μοσχοβολούνε,
    και οι πεταλούδες χαρωπές, γύρω της τριγυρνούνε!
    Τα χελιδόνια κτίζουνε φωλιές εις τα μπαλκόνια,
    και οι πασχαλιές ανθίζουνε ,γίνονται μωβ στο χρώμα!
    Μαζί της πάντα έρχεται και το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,
    και αυτή με σεβασμό πολύ, λαμπάδα έχει στο χέρι!
    Της Πασχαλιάς τα λούλουδα, του Μάη τα κεντίδια,
    φέρνουν αγάπη στην καρδιά, και πυρκαγιά στα στήθια!

    Όλα είναι γύρω όμορφα,τα πάντα στολισμένα,
    μαγευτικά, και υπέροχα ,πολύ, ονειρεμένα!!!
    Οι μυρωδιές ξεχύνονται ,πλαγιάζουν στα λιβάδια,
    και οι λυγαριές τυλίγουνε,με αγάπη τα κλωνάρια!
    Χαρά γεμίζουν οι καρδιές,αισθήματα και ελπίδες,
    μεθούνε απ'τις μυρωδιές και ζωντανεύουν μνήμες,!
    Και εκείνη σέρνει το χορό, σαν νύφη στολισμένη,
    σκορπά λουλούδια και χαρά γιατί είναι ευτυχισμένη!!!

    Έχει για πάντα συντροφιά, του Μάη τα λουλούδια,
    τα αηδόνια να της τραγουδούν,πολύ γλυκά τραγούδια!
    Ακόμα και οι σκληρές καρδιές, μπροστά της γονατίζουν,
    και δεν μπορούν να αντισταθούν, τα μέσα τους λυγίζουν!
    Και όπως είναι αρχόντισσα, κυρά λουλουδιασμένη,
    Άνοιξη την φωνάζουνε,και αυτή, είναι ευτχισμένη,
    σκορπάει αγάπη γύρω της και έχει ανοιχτή αγκαλιά,
    και όλοι σκιρτούν από έρωτα και αγάπη στην καρδιά!!!

    Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

    Σπιτικά Scrub..απο σένα για σένα!

    Όλοι γνωρίζουμε ότι η απολέπιση τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και στην ανανέωση της επιδερμίδας. Ώστε να επιτρέπει στις ενυδατικές κρέμες να διεισδύσουν καλύτερα στο δέρμα και να το βοηθήσουν. Η απολέπιση είναι σημαντική για την υγεία του δέρματος μας και θα πρέπει να γίνεται με συνεπεία και προσοχή.

    Όμως ποιος είναι ο λόγος να χαλάτε αρκετά χρήματα για κάτι που μπορείτε να επιτύχετε στο ντους σας χρησιμοποιώντας ένα scrub σώματος?

    Αρχικά χρησιμοποιήστε μικρά πετσετάκια για την απολέπιση τόσο στο πρόσωπό όσο και στο σώμα σας.

    Η σωστή απολέπιση λοιπόν γίνεται ως εξής:

    Αρχικά απλώστε λάδι στο σώμα σας. Ύστερα πάρτε την μικρή πετσέτα και βουρτσίστε μαλακά με λίγη πίεση το δέρμα σας. Μετά μπείτε στο ντους και πάρτε ζάχαρη ή αλάτι και τρίψτε το στο σώμα σας ξεκινώντας από τα πόδια κάνοντας ένα απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις.
    Αφού τελειώσει η απολέπιση ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.

    Συνταγές για Scrub

    * Τρίβετε καλά δύο αμύγδαλα και τα αναμειγνύεται με 1 κουτ. χυμό λεμονιού και 1 κουτ. μέλι. Απλώνετε στο πρόσωπό σας το μείγμα και κάνετε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις.

    * Για απολέπιση σώματος μπορείτε να αναμείξετε ελαιόλαδο, αιθέρια έλαια με το άρωμα που επιθυμείτε και αλάτι. Μισή κούπα λάδι, 1/2 κούπα αλάτι και μερικές σταγόνες ελαίων είναι αρκετή ποσότητα. Tο απλώνετε σε όλο σας το σώμα με επιμονή στα γόνατα, τις φτέρνες και τους αγκώνες. Tο απομακρύνετε με κρύο νερό.

    * Αναμειγνύεται 1 κουτ. ροδόνερο και 1 κουτ. τριμμένο αμύγδαλο. Πλένετε το πρόσωπό σας με το καθαριστικό που συνηθίζετε, το σκουπίζετε και απλώνετε το απολεπιστικό αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και των χειλιών. Ξεπλένετε με άφθονο κρύο νερό.

    * Αναμειγνύεται 1 κουτ. μέλι και 1/2 κουτ. ζάχαρη. Πλένετε το πρόσωπό σας και απλώνετε το μείγμα αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Το αφήνετε για 5 λεπτά και ξεπλένεται με κρύο νερό κάνοντας απαλό μασάζ. Tο μείγμα λειτουργεί ως καθαριστικό, αλλά και ενυδατικό πίλινγκ.