Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Δημιούργησε απίθανα Χριστουγεννιάτικα στεφάνια μόνο σου..

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων..ακόμα και ο γκρινιάρης Σκρούτζ μαλάκωσε τις μέρες τον γιορτών..
Οι πιο πολύ από μας έχουμε ξεκινήσει να στολίζουμε τα σπίτια μας για να μπαίνουμε από νωρίς στο κλίμα των εορτών.
Έντονα χρώματα στο κόκκινο και το πράσινο πλημμυρίζουν το σπίτι..οι πιο τολμηροί τολμούν το χρυσό και το άσπρο τα τελευταία χρόνια.
Όμως ότι χρώματα και να προτιμάτε το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο μαγευτικό..

Σήμερα θα σας δώσω ιδέες πως να στολίσετε την πόρτα του σπιτιού σας με απλά υλικά..


Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιστρατεύσετε κορδέλες, νήμα, ψαλίδι, κόλλα και ότι άλλο έχετε στην άκρη για να δημιουργήσετε κάτι το μοναδικό. Ακόμα και τα σπασμένα στολίδια που έχετε στον πάτο της κούτας με τα Χριστουγεννιάτικα και δεν σας πάει η καρδία να τα πετάξετε μπορούν να φανούν χρήσιμα σε αυτή την κατασκευή..




Καλές Δημιουργίες!

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ζαχαρόπαστα

Επειδή σε λίγες μέρες έρχονται οι γιορτές καιρός να μπούμε και στο κλίμα...
Να ανάψουμε τους φούρνους..
Να πάρουμε στολίδια και να ξεκινήσουμε δουλειά!!

Για αρχή σας έχω τα αγαπημένα μπισκότα μικρών και μεγάλων που σίγουρα δεν λείπουν από κανένα σπίτι..
Υλικά για τα μπισκότα
2/3 κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
½ κούπα ζάχαρη
1 αυγό
2 κούπες αλεύρι
1 κ. γλ. μπέικιν
1 βανίλια

Υλικά για την ζαχαρόπαστα
100γρ. φυτικό λίπος
800γρ. ζάχαρη (άχνη)
4 κουταλιές σούπας φυσικός χυμός λεμόνι (σουρωμένος)

Εκτέλεση

Για τα μπισκότα:Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και στην συνέχεια ρίχνουμε το αυγό.Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Μόλις τα υλικά δέσουν βγάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2-3 μπάλες, τις τυλίγουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στην συνέχεια ανοίγουμε την ζύμη σε λεπτό «φύλλο» πάχους ένα δάκτυλο με πλάστη βάζοντας όμως κάτω από το μπαλάκι της ζύμης αντικολλητικό χαρτί και από πάνω του μεμβράνη (για να μην κολλάει). Κόβουμε με κουπάτ τα σχήματα που θέλουμε.
Ψήνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί στους 170 βαθμούς για 10 μόνο λεπτά! Πρέπει να έχουν άσπρο χρώμα όταν τα βγάλουμε και να μην εχουν ροδίσει. 

Για την ζαχαροπαστα:
Βάζουμε τη μισή ζάχαρη, το φυτικό λίπος, 5 κουταλιές της σούπας νερό και τον χυμό λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι να πάρουν βράση ανακατεύοντας τα καλα.
Μόλις πάρει βράση το βγάζουμε από τη φωτιά και αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά-σιγά και την υπόλοιπη ζάχαρη, ξεκινώντας να ζυμώνεις όταν γίνει ενα πολύ πηχτό μείγμα. 
Μόλις γίνει μια εύπλαστη ομοιόμορφη ζύμη, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Εάν θέλουμε να την βάψουμε, την χωρίζουμε σε τόσα κομμάτια όσα τα χρώματα και ρίχνουμε στο καθένα μια σταγόνα χρώμα. 
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάει παντού το χρώμα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.


Όταν κρυώσουν τα μπισκότα τα Διακοσμούμε με ζαχαρόπαστα την οποία έχουμε κόψει με τα κουπάτ που είχαμε φτιάξει τα μπισκότα και την κολλάμε στα μπισκοτάκια μας με λίγο νερό. 

καλή σας αρχή!

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Βάλε στυλ στα σανδάλια σου..

Ένα από τα αγαπημένα αξεσουάρ κάθε γυναίκας το καλοκαίρι είναι τα σανδάλια της..δεν υπάρχει γυναίκα στον πλανήτη που να μην διαθέτει τουλάχιστον ένα ζευγάρι. 

Τι γίνετε όμως όταν τα βαρεθείτε..και δεν έχετε λεφτά για άλλα?
ή βρίσκεται ένα πολύ οικονομικό ζευγάρι και θέλετε να τους δώσετε λίγο στυλ για να ταιριάζει σε σας??

Πιο κάτω σας δίνω μερικές λύσεις, προτάσεις και ιδέες πως να τα διακοσμήσετε και να τα κάνετε μοναδικά... 

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Παγωτό γρανίτα...

Μιας και το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά είναι καιρός να ξεκινήσουμε τις γρανίτες για μικρούς και μεγάλους...

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλη μπανάνα ψιλοκομμένη,
12-14 μεγάλες φράουλες ψιλοκομμένες,
                                                       ½ φλ. χυμό ανανά,
                                                       1 κουταλιά μέλι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε την μπανάνα στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Σε ένα μπλέντερ βάζετε όλα τα υλικά της συνταγής και αλέθεται μέχρι να πετύχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Γεμίζετε τις ειδικές θήκες καλούπια και κλείνετε με το πώμα τους. 
 Επιστρέφετε το παγωτό στην κατάψυξη και το αφήνετε για 6-8 ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ. Για να βγει πιο εύκολα το παγωτό από τις θήκες – καλούπια τις βυθίζετε για 30 δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό.

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Pom Pom απο χαρτί...

Τα χάρτινα λουλούδια είναι μια εύκολη κατασκευή που μπορείτε να κάνετε με γκοφρέ χαρτί και να διακοσμήσετε τον χώρο σας...

Εδώ είναι βήμα-προς-βήμα  οι οδηγίες για να φτιάξετε τα γιγάντια χάρτινα λουλούδια:


Πάρτε 10 φύλλα από γκοφρέ χαρτί ...


Ξεκινώντας από το μικρότερο άκρο διπλώνουμε  σε λωρίδες των 5cm, μια από την πάνω μεριά –μια από την κάτω σαν να φτιάχνουμε βεντάλια 


Στην συνέχεια δέστε στη μέση τις λουρίδες με ένα σύρμα ή με ένα σχοινί 


Κόψτε το τέλος της στοίβας γωνία  ή κυκλικά - ανάλογα με την εμφάνιση που θέλετε να δώσετεΕπαναλάβετε στο άλλο άκρο.


Τραβήξτε απαλά κάθε κομμάτι του χαρτιού προς το κέντρο του λουλουδιούδιαχωρίζοντας  κάθε φύλλο πρώτα στο ένα άκρο και μετά στο άλλο. 

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Φέρε την μαγεία στην κουρτίνα σου..

Πως μπορεί μια απλή λευκή βαρετή κουρτίνα να γίνει λίγο διαφορετική και να σας μετατρέψει το χώρο σας  σε κάτι μαγικό?

Η απάντηση βρίσκεται σε γνωστό πολυκατάστημα παιχνιδιών...

Κάνοντας μια βόλτα τις προάλλες στο τμήμα των διακοσμητικών βρήκα κάτι υπέροχα πραγματάκια..

Φωτάκια, μικρή κρύσταλλοι, λαμπάκια, πεταλούδες και ψεύτικα λουλούδια, ένα ρολό πετονιά και πολλές καρφίτσες ή παραμάνες ήταν ότι χρειάστηκα να αγοράσω για να να φτιάξω αυτήν την κατασκευή πολύ εύκολα και με πολύ λίγα χρήματα..

                                                                                     Σας προτείνω να κάνετε και σεις το ίδιο και δεν θα χάσετε!!

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Κέικ σοκολάτα...

                                         Υλικά
  • 375γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200γρ. βούτυρο
  • 1φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ½ φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 7 αυγά 

                                                                                                                          Παρασκεύη..  
Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά και να φουσκώσει λίγο το μίγμα. Κατόπιν ρίξτε και το αλεύρι στο μίγμα των αυγών. Εν τω μεταξύ σε χαμηλή θερμοκρασία λιώστε σε μία μικρή κατσαρόλα τεφάλ το βούτυρο με τη σοκολάτα και αφού λιώσουν ενσωματώστε τα δύο μίγματα μαζί.Βουτυρώστε καλά μία φόρμα και ρίξτε μέσα το μίγμα.Προθερμάνετε το φούρνο στους 2500C για μισή ώρα πριν βάλετε μέσα το κέικ. Μετά το πέρας της μισής ώρας βάλτε το κέικ και ψήστε το για 9 λεπτά ακριβώς!!! Όταν περάσουν τα 9 λεπτά, με πολύ προσεκτικές κινήσεις για να μην σπάσει το κέικ βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει (μην ξεχνάτε μέσα είναι υγρό). Αν θέλετε πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη.Κόψτε το παρουσία των ενδιαφερομένων!

                                                                    Tips
  • Για την επιτυχία του συγκεκριμένου γλυκού απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίτευξη θερμοκρασίας 250οC. Γι’ αυτό όταν το φτιάξετε για πρώτη φορά ετοιμάστε πρώτα το κέικ, στη συνέχεια ανάψτε το φούρνο σας, περιμένετε μισή ώρα και μετά ψήστε το. Αν ο φούρνος μείνει περισσότερη ώρα ανοικτός η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο κάτι το οποίο δεν θέλουμε. Αργότερα όταν θα έχετε αποκτήσει την πείρα θα ανάβετε πρώτα τον φούρνο και κατά τη διάρκεια της μισής ώρας αναμονής θα ετοιμάζετε το μίγμα. Έτσι δεν θα χάνετε καθόλου χρόνο.
  •  Ο χρόνος ψησίματος είναι ο δεύτερος σημαντικός παράγοντας επιτυχίας.

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Βαρελάκι απο καρπούζι!

Θες να ξετρελάνεις τους φίλους σου?? Να τους σερβίρεις κάτι διαφορετικό?

Γιατί λοιπόν να μην μετατρέψεις ένα καρπούζι σε βαρελάκι και να ρίξεις μέσα το ποτό σου και να το σερβίρεις?

Πιστεύω ότι είναι ένας πολύ ωραίος και έξυπνος τρόπος για να απολαύσεις το παγωμένο σου δροσιστικό τώρα το καλοκαίρι αλλά και να κάνεις το εφέ σου!

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα μεγάλο καρπούζι, μία κάνουλα, ένα κουτάλι για το άδειασμα και ένα μπλέντερ και μια σήτα για να αραιώσεις το ποτό σου αν φυσικά θες να είναι χυμός απο καρπούζι το περιεχομενό σου!

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Δροσερή Γρανίτα καρπούζι..

frozen-watermelon-granita

Υλικά για 4 άτομα:

6 φλιτζάνια σάρκα από καρπούζι, χωρίς κουκούτσια
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
Χυμός από 1 λεμόνι
Ξύσμα από ένα λεμόνι


  
Προετοιμασία:

Βάζουμε το καρπούζι σε μπλέντερ με την ζάχαρη και τα δουλεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να δημιουργηθεί ένας απαλός πουρές. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε το πουρέ καρπουζιού σε ένα ρηχό πλαστικό μπολ και τοποθετούμε το μπολ στην κατάψυξη για τρεις ώρες περίπου. Κάθε μισή ώρα ξύνουμε με ένα πιρούνι τους κρυστάλλους που δημιουργούνται στο μπολ από τις άκρες προς το κέντρο. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να παγώσει εντελώς η γρανίτα και να δημιουργηθεί ένα ωραίο αποτέλεσμα.
Με ένα κουτάλι μοιράζουμε την γρανιτα σε τέσσερα ποτήρια σαμπάνιας. Στολίζουμε με μία λεπτή φέτα καρπουζιού.

Σερβίρετε την αμέσως παγωμένη και απολαύστε την!

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Σπιτική Μαρμελάδα..

Σας αρέσουν οι μαρμελάδες και ποσο μάλιστα οι σπιτικές?
Εγώ πάλι τρελαίνομαι ειδικά για αυτές.
Και επειδή όσο καλοκαιριάζει, όλο και περισσότερα φρούτα θα είναι διαθέσιμα σκεφτηκά να σας πω λίγα λόγια για αυτές και την παρασκευή τους.
Για αρχή επιλέξτε φρούτα εποχής όχι μόνο γιατί είναι σε καλές τιμές, αλλά γιατί έχουν καλύτερο άρωμα, χρώμα και γεύση. Διαλέξτε γερά, ώριμα φρούτα, αλλά όχι παραγινομένα και φυσικά μην είστε υπερβολικοί με τις ποσότητες.

Ο Τρόπος παρασκευής μου:
Αφού πλύνω καλά τα φρούτα απομακρύνω οτιδήποτε είναι χτυπημένο και τα κόβω σε μικρά κομμάτια. Αφαιρώ τα κουκούτσια αυτά έχουν έξτρα πηκτίνη την οποία χρειάζομαι, γι αυτό τα μουσκεύω για 2-3 ώρες μέσα σε λίγο νερό το οποίο το χρησιμοποιώ  για να βράσω τη μαρμελάδα αφού το σουρώσω και πετάξω τα κουκούτσια.
Τοποθετώ τα φρούτα σε φαρδιά κατσαρόλα, και προσθέτω τόσο νερό όσο σχεδόν να τα σκεπάζει.
Σιγοβράζω τα φρούτα μέχρι να μαλακώσουν ακριβώς στο σημείο που θέλω. Αυτός ο χρόνος μπορεί να είναι από 10 λεπτά για τα πολύ μαλακά φρούτα όπως ας πούμε οι φράουλες έως και 1 ½ ώρα για πιο σκληρά σαν το νεράντζι. Τα φρούτα πρέπει να μαλακώσουν όσο πραγματικά χρειάζεται γιατί από τη στιγμή που θα προστεθεί η ζάχαρη δε μαλακώνουν άλλο, όσο κι αν βράσουν μετά από αυτό.
Τώρα θα μετρήσω τον πολτό των φρούτων με μια μεζούρα, μια κούπα ας πούμε και για όσες κούπες πολτού έχω, τόση ζάχαρη θα προσθέσω στο μείγμα. Εδώ τώρα μπορώ να «κλέψω» λιγάκι. Για φρούτα που είναι από τη φύση τους πολύ γλυκά όπως τα σύκα, δεν το συζητώ. Μπορώ για κάθε κούπα φρούτου να προσθέσω 3/4 της κούπας ζάχαρη ή ακόμα και μισή, αλλά για πιο ξινά, όπως βύσσινα ας πούμε, αν θέλω να αφαιρέσω, θα είναι ελάχιστο.
Φέρνω τώρα το μείγμα με τη ζάχαρη μαζί σε έντονο βρασμό (θέλω μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα, όχι στενάχωρα πράγματα). Ανακατεύω ζωηρά, γιατί εδώ η ζάχαρη πρέπει να διαλυθεί στο μείγμα γρήγορα,  πριν αυτό αρχίσει να βράζει. Προσέχω τα τοιχώματα της κατσαρόλας δε θέλει εκεί καθόλου να κρυσταλλώσει ζάχαρη, στην ανάγκη χρησιμοποιώ καθαρό βουρτσάκι που το έχω βουτήξει στο νερό για να το περάσω από πάνω και να απαλλαγώ. Αν δεν πρόκειται για μαρμελάδα εσπεριδοειδών που έχει αρκετή οξύτητα, προσθέστε και λίγο χυμό λεμονιού.
Για κάθε κιλό φρούτων υπολογίστε χυμό από ½ ζουμερό λεμόνι.
Από τη στιγμή που θα διαλυθεί η ζάχαρη, βράστε έντονα για όσο χρόνο χρειάζεται μέχρι να πήξει. Αυτός ο χρόνος μπορεί να είναι από 10 λεπτά μέχρι και 1 ώρα και εξαρτάται από την ποσότητα της μαρμελάδας, τη ζάχαρη, τη πηκτικότητα των φρούτων, αλλά και το φάρδος της κατσαρόλας που εξασφαλίζει γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εξάτμιση υγρών.

Πώς ξέρω ότι μια μαρμελάδα έπηξε και είναι έτοιμη;
Όπως βράζει η μαρμελάδα βουτώ μια ξύλινη κουτάλα μέσα και τη σηκώνω ακριβώς πάνω από τη κατσαρόλα. Στην αρχή του βρασμού η μαρμελάδα ρέει αβίαστα όταν σηκώνω τη κουτάλα και τη κρατώ όρθια.
Καθώς η μαρμελάδα θα βράζει θα πήζει όλο και περισσότερο και οι σταγόνες θα πέφτουν όλο και πιο βαριές από τη κουτάλα.
Όταν θα είναι πλέον έτοιμη οι 2-3 τελευταίες σταγόνες της κουτάλας θα ενωθούν πέφτοντας και θα κρεμάσουν σε ένα χονδρό κορδόνι από την άκρη της κουτάλας προς τα κάτω κάτι σαν μαρμελαδένιος σταλακτίτης ας πούμε.
Όταν αυτό συμβεί τραβώ τη κατσαρόλα από τη φωτιά.Ένας πιο σίγουρος τρόπος για να εξακριβώσω πόσο έπηξε η μαρμελάδα μου κι αν μου αρέσει η υφή της είναι αφού πάρω μια-δυο κουταλιές από τη κατσαρόλα να τις ρίξω σε μπολάκι που έχω προηγουμένως βάλει για λίγο στη κατάψυξη έτσι ώστε να είναι παγωμένο για να κρυώσει τη μαρμελάδα μου ακαριαία. Τοποθετώ το μπολάκι πάλι στη κατάψυξη για λίγο ακόμα λεπτά, τόσο όσο χρειάζεται να κρυώσει εντελώς αλλά όχι να παγώσει.
Η μαρμελάδα θα είναι έτοιμη αν έχει σχηματίσει πέτσα στην επιφάνειά της, η οποία θα κάνει «ρυτίδες» όταν τη πιέσω, τη σπρώξω κατά κάποιο τρόπο, με το δάχτυλό μου.
Θα είναι επίσης με υφή αρκετά παχιά και πηχτή.

Για εξτρα γευσή τι μπορώ να κάνω?
Τα φρέσκα αρωματικά βότανα δίνουν το δικό τους ξεχωριστό τόνο σε μια μαρμελάδα.
Επιλέξτε αυτό που πραγματικά σας αρέσει ή πιστεύετε ότι δένει πιο αρμονικά με τα φρούτα που χρησιμοποιείτε.
Θυμάρι λοιπόν, μέντα, δενδρολίβανο, χαμομήλι, λεβάντα, αρμπαρόριζα, φασκόμηλο είναι κάποια από αυτά που θα μπορούσατε να προσθέσετε.
Απλά ρίξτε 2-3 κλαδάκια τα τελευταία 10 λεπτά του βρασμού και αφαιρέστε τα πριν γεμίσετε τα βάζα.

Έξτρα υλικά όπως κάποιος ξηρός καρπός ή κομματάκια από αποξηραμένα φρούτα δίνουν πολυπλοκότητα υφής και γεύσης σε μια μαρμελάδα.
Θα κοπούν σε ομοιόμορφα μικρά κομματάκια και θα μπουν την ώρα που κατεβαίνει η μαρμελάδα από τη φωτιά. Περιττό να πω πως θα πρέπει να είναι εξαιρετικής ποιότητας και σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να ξεπερνούν τα 100 γρ. για κάθε κιλό μαρμελάδας.
  
Τα αρωματικά λικέρ επίσης δίνουν μια νότα πολυτέλειας στη μαρμελάδα.
Διαλέγω λικέρ που ταιριάζουν και τονίζουν τα φρούτα μου για παράδειγμα το κονιάκ ή το Amaretto ταιριάζει θαυμάσια με βερίκοκα και δαμάσκηνα.
Τo Kirsch στη μαρμελάδα κεράσι ή βύσσινο και το Cointreau στο πορτοκάλι και γενικά σε μαρμελάδες με εσπεριδοειδή είναι εξαιρετικές επιλογές.
Και αυτά προσθέτονται στο τέλος του βρασμού και χωρίς υπερβολές.
40-50 ml /3-4 κουταλιές είναι αρκετές για κάθε κιλό μαρμελάδας.